fff

ESPAL Nerededir?

Egzersiz ve Spor Psikolojisi Araştırma Laboratuvarı (ESPAL) Sakarya ilinde, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunmaktadır.

ESPAL kimlerden oluşur?

ESPAL, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ndeki ilgili öğretim üyeleri ve onlarla çalışan öğrencilerden oluşmaktadır. Ayrıca, ziyaretçi öğretim elemanı/araştırmacı olarak bilimsel çalışmalarını bizimle yürütmeye gelen araştırmacılar da ekibimize güç katmaktadır.

ESPAL ne yapar?

Egzersiz ve Spor Psikolojisi Araştırma Laboratuvarı'nda faaliyetlerini sürdüren araştırmacılar egzersiz ve spor alanındaki bireylerin davranışları ile ilgili araştırmalar yürütmektedir. Ayrıca güncel bilimsel bilgiler doğrultusunda, ihtiyacı olan kişiler ile egzersiz ve spor psikolojisi alanında uygulamalar gerçekleştirir.

ESPAL'ın amacı nedir?

1) Bu araştırma grubunun birinci amacı, sporcu, antrenör, aile, egzersiz katılımcısı, egzersiz uzmanı, seyirci ve hakemler gibi egzersiz ve spor alanındaki bireylerin ideal deneyimler yaşamaları ve yüksek performans sergilemeleri için en güncel bilimsel bilgiler doğrultusunda teorik ve uygulamalı araştırmalar gerçekleştirmektir.

2) İkinci amacımız, ihtiyacı olan bireylere egzersiz ve spor psikolojisi alanında eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlamaktır.

3) Üçüncü amacımız ise egzersiz ve spor psikolojisi ile ilgili kişi ve kurumlarla ortak faaliyetler yürüterek bu alanın ülkemizdeki ve dünyadaki işlevselliğini artırmaktır.